1900. június

Blogger: Tatár Anita

Tisztelt olvasók!

A bulvár rovat minden hétvégén díjkiosztó gálát rendez, amellyel az elmúlt félévet próbálja sajátos módon áttekinteni.

Most, hogy elérkeztünk az 1900-as év első félévéhez, vigyázó szememet a világ legelkeseredettebb emberére vetem. Ebből kitalálhatják, hogy aranyérmesünk ezúttal az agyongyötört Pravda úr, aki, hogy hitvesét ne kelljen tovább elviselnie a kenyerek mellé bújt -sajátos módon sütés közben. (Öngyilkosság a sütőkemenczében)

Ezüstérmes lett a kitüntetett cseléd, aki köszöni szépen, de jól érzi magát. (A kitüntetett munkás alapítványa)

Majd végül, de nem utolsó sorban dobogós lett Papp Béla, aki annyira de annyira gonosz volt. A gyilkosság lehetséges eszközeiben nem válogatott - mérgezett szilva, mérgezett sör, Szamosba fojtás, agyonverés és lelövés - testvérét pedig tiszta szívből gyűlölte. Arról nem is beszélve, hogy gonosz tervét megosztotta szinte az egész megyével. (A szatmári testvérgyilkos )

Posztumusz díjban részesül továbbá Hook Tivadar, kinek tréfája valóban jól sikerült, de sajnos nem ebben az évben. (Egy hires megtréfálás)

Különdíjasaink lettek Koburg Lujza és Warren tábornok. Lujza asszonynak figyelemreméltó emlékezetzavara a 300 ezer franknyi váltóval szöget üt az ember fejében. Vajon mit gondolt, honnan lehet az a sok gyönyörű ékszer, amit a nyakában és a fülében visel? Nehéz pillanatok lehettek, amikor erre próbált rájönni. (Koburg herczegasszony titokzatos betegsége)

Warren tábornoknak pedig nem evilági vonzalma egy összecsukható fürdőkádhoz az, amely ámulattal töltötte el engem és arra ösztökélt, hogy ezt a díjat neki adományozzam. (Fürdőkád a csatatéren)

Meg kell még említenem III. Tafyt, egy hófehér kecskét, ki egy ezred teljes jogú tagjaként rémisztgette az önkénteseket, és önteltségében nem átallott felettesére támadni. III. Tafy így nyerte el az aranyszéna díjat. (Az angol ezredek állatai )

Sajnos ki kellett zárnunk a versenyből Rudovszkyt tudatmódosító szerek használata miatt. Ilyen állapotban ugyanis nem nagy kunszt az újév vezércikkének lenni (Oroszlánok által széttépve)

Ha elégedetlenek az eredménnyel, kérem, írjanak és mondják el véleményüket.
Várom szíves közreműködésüket, és ne feledjék jelszavam: Írjuk együtt a történelmet!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://huszadikszazad.blog.hu/api/trackback/id/tr531142808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása